Kuala Lumpur och Langkawi

Först får vi väl börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Förlåt! :O

Det är 10 dagar sen vi skrev sist men det har inte hänt så supermycket. Dagen efter vi gjort Flight of the Gibbon gick vi på thaiboxning med Josh, en kille vi träffade på trekkingen. Dagen efter det gick vi på söndagsmarknaden, kul tyckte jag, mindre kul tyckte Jacky. Dagen efter söndagsmarknaden var det dags att åka tillbaka till Bangkok.  Vi fick ca 2-3 dagar i Bangkok innan vi flög vidare mot nya äventyr.. Malaysia! Vi båda kände oss klara med Thailand och såg fram emot något nytt.

Flygresan till Malaysia, Kuala Lumpur gick hur smidigt som helst. Det blev ungefär som flygresan till Hanoi. Vi somnade innan planet hunnit lyfta och vaknade när piloten sa att vi skulle landa. Det är vad vi kallar en bra flygresa :) Efter flyget blev det flygbuss in till busstationen och därefter tunnelbana till Chinatown. Vi hittade ett sunkigt guest house och tänkte att det passar ju oss perfekt.

Ena dagen i Kuala Lumpur gick vi runt och kolla in staden som vi alltid brukar göra. Vi gick runt i Chinatown och i Little India och kollade in deras centrala marknad, men bara lite snabbt för Jackys skull. Det var fruktansvärt varmt!

En sjuukt trött och svettig Mathilda

Andra dagen tog vi tunnelbanan in till KLCC, ett enormt köpcentrum, där vi spanade in shoppingen, gick på bio och tittade på världens näst högsta torn, Petronas Towers. Tanken var att vi skulle åka upp och gå på en bro som de har emellan tornen, på 41 våningen, men vi sov lite för länge så det hanns inte med. Vi nöjde oss med att titta på de från marken denna gång.

Jacky och Petronas Towers

Efter två nätter i Kuala Lumpur kände vi för lite sol och bad. Vi bokade nattbuss till en ö i norra delen av Malaysia som heter Langkawi.

Nu befinner vi oss alltså på Langkawi och njuter av livet till fullo ;) Det är stekhett och jag svettas mer än Jacky och han svettas asmycket... Vi bor i en Bungalow ca 5 minuter från stranden. Stranden är jättelång och det är inte mycket folk alls (inte just nu i alla fall, men snart kommer alla kineser och firar nyår).Ikväll tänkte vi köpa med lite picnic och äta kvällsmat på stranden och titta på solnedgången.


Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!!

Lots of love

// Pettson och Findus

Kommentarer
Postat av: Guy

Hej,skönt att ha Er tilbaka. Dykning?

2012-01-18 @ 19:56:55
Postat av: Jay-Z

Vi får se. Vi har haft otur med dykningen överallt. Monsunperiod i thailand och fullbokat på Ko Tao, och dykningen här i Malaysia är tydligen inget bra. Dessutom är det lika dyrt här som i Sverige att ta certifikat. Malaysias östkust har tydligen jättebra dykning, men det är monsun där nu så alla dykoperatörer är stängda. Inte kul. Får se om vi hinner ta oss till Goa i Indien. I så fall kanske det blir där...

2012-01-19 @ 06:32:22
Postat av: Helga

Ni verkar ha det bra, härligt! Saknar er! Kramar, mamma Helga

2012-01-19 @ 13:39:03
Postat av: Occu Pie

hoppas allt gott!haru läst inledningnen till weapons of the weak ännu ? om jag hade vart i malaysia hade jag besökt "sedaka" .. finns lite bilder i boken (du hittar bilderna lätt i mappen med alla html bok-sidor..)Sedaka Yan Kedah Malaysia på google maps..verkar som att landskapet inte moderniserats mycket sedan boken skrevs om man tittar på satelitbilderna..

Postat av: Sara

ni verkar ha det skönt som vanligt :D själv sitter jag en söndagmorgon kl 8 och ska börja plugga...det är inte utan att jag längtar bort lite grann ;) kram

2012-01-22 @ 07:59:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0