"hemma" igen

Vi kom tillbaka till Hanoi igår. Halong Baytrippen var både bra och dålig.

Halong Bay

Vi startade ifrån hotellet halv åtta måndag morgon. Vi åkte i fyra timmar i en av deras härliga minibussar till Halong City. När vi kom till Halong City gick vi ombord på en båt som vi åkte in i Halong Bay med. Vi stannade till i bukten för att hoppa från båten och bada. Jacob (som tror att han är kung hoppade ner i vattnet nästan direkt) men jag tvekade lite.. eller ganska mycket (det var säkert 478 000 m högt, och jag ville inte dö). Jag gick ner en våning och hoppa därifrån istället, väldigt modigt!! :D


Efter att vi badat, ätit lunch och druckit öl (ja jag drack öl jag med. säkert 2-3st) så paddlade vi kajak i bukten där vi stannade till vid en grotta. Vi gick bara in en liten bit i grottan, det hade varit kul att gå in längre med det var för mörkt. Efter grottan paddlade vi vidare till en av många "floating villages". Det är folk som bor på vattnet. De bygger hus på bambupinnar och livnär sig på fiske. På vissa ställen hade de även hundar, undra vart de rastar dem?
Det var väldigt roligt att få prova paddla kajak på öppet hav. Vi var vädigt duktiga!! ;)

Utsikten från en grotta

När vi kom tillbaka till båten var det tid för att göra sig i ordning och dricka öl igen(hela tiden). Vi åt middag vid sju-tiden därefter var det partaj som gällde.

Cooltjej_90

Vi vaknade morgonen efter av att en arg vietnames ville få ut oss ur rummet så att de kunde börja städa. Vi gick upp och käkade frukost, la oss på soldäcket och väntade på transferbåten som skulle ta oss vidare till Castaway Island, hotellets privata ö.
castaway island
hyddan

Privat ö


Sovplats


När vi kom till ön gick vi och kollade in sängarna. Vi sov i små bungalows bredvid två holländska tjejer. Tyvärr var vädret inte så fint. Ingen sol och lite kyligt nästan. Vi paddlade lite mer kajak och jag tog ett dopp i havet. Jacob provade på Rock Climbing. Han var jätteduktig (spider-man yo!/j-bird), men han såg lite rolig ut underifrån! :P
Vi skulle få prova på vattenskidor och tubing men tyvärr gick motorbåten sönder kvällen innan, så det fick vi vara utan. På kvällen blev det BBQ och sen fest igen. Vi var inte lika taggade andra kvällen så vi gick och satte oss på stranden och njöt av stunden!! :) Vi insåg att vi har det ganska bra här borta!!
spindelmannen

Rock climbing mastah of disastah

Morgonen efter kom transferbåten och hämtade upp oss och tog oss tillbaka till den andra båten. Där låg vi uppe på däck och chillade och käka lite lunch. När vi kom tillbaka till Halong City väntade den 4 timmars bussresan "hem" igen. Denna gång hade vi mer tur och fick en större buss= mer benutrymme!!!

Halong Bay var jättefint och värt att se, men det hade kanske räckt med en natt.

Cool ö

När vi kom "hem" till Hanoi på kvällen gick vi runt i stan för att hitta käk. Jacob käkade konstig gatumat igen och jag käkade lite mer god mat. typ korv med bröd! yummi :) När vi satt och åt korv kom det fram två ungdomar från den lilla byn Sa Pa i norra Vietnam och frågade om de fick stanna hos oss och öva sin engelska. Det fick de. Tjejen var superduktig och kunde massor. Hon följde med killen och hjälpte honom att prata med turister. Vi pratade en stund med honom. När de skulle gå tog vi kort med de och han sa: "Thank you for speaking with me. You are very handsome." till Jacob. Hahaha, han var jättegullig... han kanske var gay? ;)
våra nya vänner

Hänger lite med vårt crew

Idag, torsdag är vår sista dag här i Hanoi, förhoppningsvis. Vi har besökt Ho Chi Minh komplexet idag och kollat på Ho Chi Minh. Det sägs att det är hans riktiga balsamerade kropp som ligger där för att beskådas, men det ser ut som en vaxgubbe. Vi är lite tveksamma.

Här inne ligger Uncle Ho (Boatsandhoes yo!)

Översvämningarna har tydligen nått Vietnam också. Vi har bokat en buss till Hoi An ikväll halv 6, men vi vet inte om vi kommer kunna åka dit. De på hotellet rekommenderade oss att stanna här. Vi känner dock att vi är klara med Hanoi. Nu försöker vi komma på vad vi ska göra istället, om vi inte kan åka dit.



Nu börjar det kännas att man inte träffat familj och vänner på ett tag. När vi kommit fram till nästa destination vore det kul att skypea lite med dem som vill :)

(mathilda.tholster och jacob.shanks, lägg till oss båda:))

// Britney and K-fed

Kommentarer
Postat av: Susan

Åhhh.. här sitter vi i bunkern o har inte alls lika mycket kul som ni!! Lite avis är man allt.

2011-11-10 @ 10:31:28
Postat av: Åsa

Hej! Åh vad roligt att ni uppdaterat! Vilket äventyr ni är ute på, svårt och förstå! Wow :) Ni ser ut att må gott. Vi sitter här i lilla växelen och är riktigt avis på erat äventyr och väntar redan på nästa upptatering..hihi..Kram

2011-11-10 @ 10:34:21
Postat av: Mamma Annika

Vilket äventyr:))) längtar efter att få höra allt underbart ni sett. Det är väldigt kul att läsa bloggen, ni skriver så bra:) idag har jag varit med Melker och Amanda idag tror bestämt att han hälsade till faster och farbror;) här hemma är det grått grått grått och råkallt så njut av värmen:))) älskar er ta hand om varandra... Kram

2011-11-10 @ 19:03:24
Postat av: Mamma Annika

Vilket äventyr:))) längtar efter att få höra allt underbart ni sett. Det är väldigt kul att läsa bloggen, ni skriver så bra:) idag har jag varit med Melker och Amanda idag tror bestämt att han hälsade till faster och farbror;) här hemma är det grått grått grått och råkallt så njut av värmen:))) älskar er ta hand om varandra... Kram

2011-11-10 @ 19:04:59
Postat av: Mathilda

Åh min lilla brorsson, hur mår han? hälsa tillbaka till honom :) Vi njuter som bara den!! det kommer nog en ny uppdatering ikväll, vi har precis kommit fram till Hoi An efter en 18 timmar lång bussresa.. Älskar dig med mamma!



Heja växeln! Vad roligt att ni läser bloggen!! :) Hur har ni det? Vinner vi SM? kram

2011-11-11 @ 06:58:23
Postat av: Melker

Vad härligt ni har det:) längtar efter er! Kram kram

2011-11-11 @ 08:08:09
Postat av: Mia

Inte bara växeln som följer er på bloggen...Vi i Asker följer er med spänning :)

Så skönt med värme kan jag tro...i morse när jag for in till stan var det +1 och gråmulet :( jag vill Åxå ha 25 grader och sol

många kramar

2011-11-11 @ 12:32:50
Postat av: Guy

Den här Melker gubben är grymt duktig för sin ålder. Det är bara vissa detaljer som avslöjer att han är nyfödd.

Låter som om Ni har det fint, klart att alla tycker att Jacob är snygg - han brås på sin pappa. Ta hand om varandra och har det bra.

Jag har åkt under Engelska kanalen med tåget - Tom Cruise lyste med sin frånvaro.Jag ligger dock nog lite i lä jämfört med Er.

Jag tänker på Er. Puss och Kram, Guy

2011-11-11 @ 14:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0