Första dagen i Hanoi

Hej bloggen!
Reppar lite på Arlanda innan flyget går...Vi gjorde upp ett eget litet camp på flygplatsen i Bangkok, mysigt!

Nu har vi klarat av vår första "riktiga" dag i Hanoi.
Eftersom vi inte har berättat så mycket om själva resan än så kommer en liten uppdate på vad vi gjort:

När vi hämtade bagaget på flygplatsen i Vietnam märkte jag att de jävlarna hade förstört min (Mathildas) flightbag! Vi fick klippa upp den när vi kom till hotellet. Helt ok ändå med tanke på vad som skulle kunna hända.

Bussresan från flygplatsen till staden var intressant. Vietnam Airlines har officiella minibussar som går från flygplatsen till Old Quarter (typ Hanois "turistigaste" del) för $2 per person. Det finns 13 platser i bussen, men vår chaufför tyckte att det fanns plats för 3 till. Mathilda fick en skön blå plastpall som säte och en olycklig rumpa.
Bussresan var spännande, så att säga...

När vi kom fram i Hanoi gick vi mot hotellet vi bokat in oss två nätter på. Vi hann med att gå och handla en flaska vatten innan vi totaldäckade och sov till nästa morgon, nästan 24 timmar senare.
Vårat hotell där vi bodde de första nätterna i Hanoi.

När vi vaknade var första uppdraget att hitta frukost, eftersom vi inte ätit på över ett dygn. Valet att köpa sockrat friterat bröd från en kvinna på gatan var kanske inte världens bästa strategi. Tom mage+supersnabba kolhydrater=galen sockerchock.
En vietnamesisk kvinna som säljer frukt i en av de mindre trafikerade gränderna.
Nattrafiken

Vi kilade runt och utforskade det gamla kvarteret där vi bor. Det är nästan omöjligt att beskriva hur trafiken är. Gatorna är fulla av mopeder/motorcyklar/taxibilar/cykeltaxis/etc och om trottoaren inte är blockerad med parkerade motorcyklar så sitter det folk i vägen och äter/säljer prylar. Så vitt som vi kan förstå finns inga trafikregler. Här är tutan kung!

Parken vid Hoan Kiem Lake

Vi gick runt i princip hela dagen och försökte bara bekanta oss med området. På kvällen stannade vi till vid ett gatustånd som ställt ut lite sköna plaststolar (likadana som den Mathilda satt på på flygbussen) och några bord, och köpte en av Vietnams "klassiska" rätter - Pho Ga. Pho Ga är nudelsoppa med kyckling, vårlök, lök, böngroddar och en massa goda örter. Sen är det bara att slänga i vad man vill ha (chilisås, fisksås, lime, vitlök etc.). Till det serverades det friterat bröd. När vi var klara med maten gick vi och tog oss en öl (Hanna, observera att Mathilda drack öl! :D). Middagen plus ölen gick på 30 kr tillsammans.

Testar lite Pho Ga på gatan..
Mmmm, noodles!

Kul att alla (Sara) är inne och kommenterar så mycket!

//M-girl & J-boi

Kommentarer
Postat av: Amanda & Melker

Åh vad härligt. Mysigt det ser ut när ni äter:) kram

2011-11-05 @ 08:18:46
Postat av: Susan Sarandon

:D



thats all..

2011-11-05 @ 09:49:33
Postat av: Johnnyboy

Haha! Dörutom att jacob redan ser ut att ha gått upp ett par kg så ser det mesta förtjusande ut! (Synd på väskan dock) Ha det fortsatt bra! =)

2011-11-05 @ 12:12:57
Postat av: Guy

Holy Moly,sounds like you are having a great time-the worlds cheapest beer -they pay you to drink it? I see that Melker has commented on your blog -pretty talented to be able to write at such an early age. Keep well, and enjoy it all. I can comfort you with the fact that however chaotic it is in Hanoi, it is, at the moment, much more chaotic here in London. Love always,thinking of you,Pappa.

2011-11-05 @ 13:03:31
Postat av: Mormormu

Fina foton..:)..vi vill oxå ha Pho Ga!

2011-11-05 @ 13:17:50
Postat av: Hanna

Vad kul med bildeer! :D woho go Mathilda! Är ölen god där borta? :D Har ni träffat på några intressanta djur än? Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

2011-11-05 @ 15:29:14
Postat av: Sara

jag ska fortsätta kommentera :) Vad härligt ni verkar ha det! kul med så mycket bilder

2011-11-05 @ 15:30:06
Postat av: MAT

Ölen är typ okej, men inte god. Väldigt ljus, smakar faktiskt inte så mkt.. haha

inga coola djur än, men hoppas det kommer :)

2011-11-05 @ 17:19:06
Postat av: Mamma Annika

Kul att se bilder, känns som man är med er:))) maten ser riktigt god ut också. Ha det fortsatt bra. Älskar er...

2011-11-06 @ 13:12:03
Postat av: Åsa

Jätte kul att följa er via bloggen! Ni är super duktiga på att uppdatera! Bilder oxå inte illa..:) Ni är sså duktiga!! Ha det super bra nu! Så hörs vi snart igen!! Kram

2011-11-06 @ 13:33:11
Postat av: George Orwell

Vad har ni träffat för folk? Är de roliga ? förstår ni er på systemen ännu? varför sitter ju han just där å lagar skor?



haha tutan e kung :D

2011-11-06 @ 14:38:36
Postat av: D-dog

Har ni köpt sim-kontantkort ännu? , skicka nummer isf ! ...

ang ÖL kultur i vietnam http://travel.nytimes.com/2010/02/21/travel/21explorer.html?pagewanted=all



och lite kritik på den arikeln: http://9khoursinsaigon.wordpress.com/2010/02/20/nyt-travel-oversells-vietnam-beer/



+ angående styrkan på drycken.. http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9806/17/telegram/utrikes17.html



Om jag hittar ngn antropolog analys av vietnamesisk alkoholkultur så postar jag..



Har ni provat att sätta er på en Bia Hoi där det bara sitter locals ?

det var ju en ganska stark segregering mellan turst hak och locals hak när jag var där.. undrar varför.. är det intrång att byta sida ? eller är det välkommet ?

2011-11-06 @ 14:56:48
Postat av: Jacob

Vi har träffat på både lite locals och andra backpackers. Har varit kul att dela erfarenheter och tips. Det jag tänkt på mest angående "systemet" är typ hur alla som sitter på samma gata sammarbetar för att driva in mer cash. Typ, en tant sitter och säljer mackor och om man vill ha en öl eller kanske annat pålägg ropar hon lite så kommer det en liten kille springande med det. Rätt så kul att se :)



Angående att sätta sig på "locals"-haken. Ja, vi har försökt att nästan bara käka med lokalbefolkningen, typ satt oss där det finns mycket vietnameser. Idag var ett undantag då vi hängde lite med några rumskamrater på ett lite mer turistigt hak utanför vårt hostel.

Det är starkt segregerat mellan turist/locals-grejer, nästan komiskt att se ibland hur ena trottaren är full med vietnameser samtidigt som det på andra sidan gatan bara sitter västerlänningar. Vi har fått lite blandade reaktioner när vi satt oss hos lokalbefolkningen. Sopptanterna verkar oftast bli glada, och den lite yngre befolkningen verkar inte heller ha nåt emot det. Äldre folk, typ på caféer/bia hoy tycks vara lite mer skeptiska. Kan tänka mig att det kanske sitter kvar lite halvdan uppfattning om västerlänningar i och med franska kolonisationen/vietnamkriget? Men men, alltid kul att bryta normen. Sen är det bra mycket billigare på locals-haken också, trots att vi säkert betalar mer än stammisarna ;P

2011-11-06 @ 16:55:23
Postat av: Jacob

Btw, slängde iväg ett sms med telenummret för ett par dagar sedan, har det inte kommit fram? Kan försöka med ett nytt imorgon :)

2011-11-06 @ 16:57:51
Postat av: Emelie Richter

Det ser ut som att ni har det toppen!!! Jag är så avundsjuk! Eran mat ser inte heller så dum ut heller :P

PUSS PÅ ER!

2011-11-11 @ 08:37:01
URL: http://p4nnkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0